FAQ

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις για

Κατασκευή ιστοσελίδας


1Θέλω να αποκτήσω μία ιστοσελίδα. Τι πρέπει να κάνω;
Πρώτη κίνηση για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι η εύρεση του κατάλληλου ονόματος χώρου (domain) για την ιστοσελίδα σας. Το domain είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση που θα εισάγουν οι χρήστες προκειμένου να βρούν και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα.
2Ποιά είναι τα βήματα για να προετοιμάσω το υλικό που θέλω να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα μου;
Το πρώτο πράγμα που ζητάμε είναι η κατηγοριοποίηση και γενικά τι δομή επιθυμείτε να έχει η σελίδα έτσι ώστε να αποτυπώνει το αντικείμενο υπηρεσιών σας. Σε δεύτερη φάση ακολουθούν οι τίτλοι των άρθρων ή προιόντων, το φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες για την επιχείρηση (προφίλ, τρόποι επικοινωνίας, αποστολής προιόντων και πληρωμές). Σε κάθε περίπτωση η προετοιμασία για μια κατασκευή ιστοσελίδας θα καθοδηγείται απο εμάς και θα εξαρτηθεί απο το ύφος και το αντικείμενό της (παρουσίαση, eshop, blog κλπ)
3Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η κατασκευή μίας ιστοσελίδας;
Ο χρόνος κατασκευής μιας ιστοσελίδας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως τον όγκο δεδομένων της ιστοσελίδας, τις απαιτήσεις σχετικά με το σχεδιασμό κλπ. Για μία ιστοσελίδα παρουσίασης ένα σύνηθες διάστημα που απαιτείται είναι από 1 έως 3 εβδομάδες. Ο χρόνος για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος με λίγα προιόντα είναι από 2 έως 4 εβδομάδες. Συνήθως καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση κατασκευής μιας ιστοσελίδας οφείλονται απο την καθυστερημένη παράδοση υλικού απο μεριάς του πελάτη.
4Πόσο κοστίζει η κατασκευή μίας ιστοσελίδας;
Το κόστος κατασκευής μίας ιστοσελίδας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως τον όγκο δεδομένων που θα δημοσιευθεί, τον εικαστικό σχεδιασμό και εμφάνιση κ.α. Για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το κόστος καθορίζεται απο τις παραμετροποιήσεις που θα γίνουν ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του πελάτη καθώς και από τον αριθμό των προϊόντων που θα περιέχει η ιστοσελίδα. Μέσα στην αρχική προσφορά κατασκευής συμπεριλαμβάνεται η κατοχήρωση του domain ονόματος καθώς και το πρώτο έτος φιλοξενίας.
5Πόσο συχνά πρέπει να ενημερώνω την ιστοσελίδα μου;
Ένα website για να είναι επιτυχημένο θα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά με τα τρέχοντα νέα, προσφορές ή προιόντα. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 1-2 φορές το μήνα αλλα καλό θα ήταν να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα. Όσο περισσότερο ασχολείται κάποιος με την ιστοσελίδα του, τόσο περισσότερο θα ανταμείβεται με καλύτερη κατάταξη στους μηχανισμούς αναζήτησης, και αξιοπιστία απο πλευράς επισκεπτών.
6Τι σημαίνει responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας;
Είναι η δυνατότητα που έχει μια ιστοσελίδα να προσαρμόζεται σε όλα τα μεγέθη οθόνης. Το responsive design βοηθάει την ιστοσελίδα να εμφανίζεται-προσαρμόζεται σωστά σε κινητές συσκευές όπως smartphones, tablets, laptops.

Συχνές ερωτήσεις για

Domain Name


1Τί είναι το όνομα χώρου / domain name;
Ένα Domain Name (Όνομα Χώρου Διαδικτύου) είναι μία λέξη που επιλέγουμε προκειμένου να μπορούμε με εύκολο τρόπο να συνδεθούμε με έναν υπολογιστή στο διαδίκτυο. Η λέξη αυτή πάντα προσδιορίζεται περαιτέρω από μία κατάληξη που χαρακτηρίζει κατά κάποιο τρόπο την "περιοχή" του δικτύου στην οποία ανήκει. Έτσι, για τον χώρο Ονομάτων με κατάληξη [. GR ], ένα Domain Name θα έχει την μορφή onoma.gr και επισκεπτόμαστε τις ιστοσελίδες που του αντιστοιχούν γράφοντας σε κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης (browser) μια διεύθυνση της μορφής http://www.onoma.gr
2Μπορώ να έχω πληροφορίες για ένα Όνομα που είναι ήδη εκχωρημένο;
Μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για κάθε εκχωρημένο Όνομα Χώρου, μέσω της εφαρμογής Whois που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας. Το WHOIS για τα ονόματα χώρου με κατάληξη.gr, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν εμφανίζει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του ονόματος. Οι πληροφορίες που εμφανίζονται είναι: Ημερομηνία έναρξης και λήξης του ονόματος χώρου , οι nameservers και τα στοιχεία του καταχωρητή του ονόματος.
3Πόσο διαρκεί η εκχώρηση ενός Ονόματος Χώρου Domain;
Ο χρόνος κατασκευής μιας ιστοσελίδας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως τον όγκο δεδομένων της ιστοσελίδας, τις απαιτήσεις σχετικά με το σχεδιασμό κλπ. Για μία ιστοσελίδα παρουσίασης ένα σύνηθες διάστημα που απαιτείται είναι από 1 έως 3 εβδομάδες. Ο χρόνος για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος με λίγα προιόντα είναι από 2 έως 4 εβδομάδες. Συνήθως καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση κατασκευής μιας ιστοσελίδας οφείλονται απο την καθυστερημένη παράδοση υλικού απο μεριάς του πελάτη.
4Πόσο διαρκεί η εκχώρηση ενός Ονόματος Χώρου Domain;
Η εκχώρηση ενός ονόματος χώρου διαρκεί 2 χρόνια από την υποβολή της αίτησης εκχώρησης στο Μητρώο. Εάν πρόκειται για όνομα χώρου που είχε δεσμευθεί για συγκεκριμένο φορέα (π.χ. ομόγραφο ή με διαφορετικά σημεία στίξης) και ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήσεώς του, το χρονικό διάστημα των 2 ετών άρχεται από την υποβολή της αίτησης εκχώρησης (ή την ημερομηνία τελευταίας ανανέωσης του διαστήματος εκχώρησης) του ονόματος χώρου βάσει του οποίου δεσμεύθηκε και όχι από την ημερομηνία ενεργοποίησής του.
5Επιτρεπόμενη μορφή Domain name
Τα Ελληνικά domain name με κατάληξη .gr μπορούν να έχουν από 3 έως 63 λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες, τους αριθμούς 0-9 και την παύλα ( - ) αρκεί να μην εμπεριέχεται στην αρχή ή στο τέλος του ονόματος. Τα Ευρωπαϊκά domain name με κατάληξη .eu μπορούν να αποτελούνται από 3 έως 63 λατινικούς χαρακτήρες a-z, τους αριθμούς 0-9 και την παύλα ( - ) αρκεί να μην εμπεριέχεται στην αρχή ή στο τέλος του ονόματος. ή στην τρίτη και τέταρτη θέση ταυτόχρονα. Τα Διεθνή domain name με κατάληξη .com, .net, .org επιτρέπεται να έχουν μέχρι 26 λατινικούς χαρακτήρες a-z, τους αριθμοούς 0-9 και την παύλα ( - ) αρκεί να μην εμπεριέχεται στην αρχή ή στο τέλος του domain.
6Ποιος έχει δικαίωμα για καταχώριση ονομάτων στο .gr domain;
Δικαίωμα καταχώρισης ελληνικού domain name έχουν: - Όλοι οι ενήλικες και ικανοί για δικαιοπραξία Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως κατοχής Ελληνικού ΑΦΜ. - Οι Έλληνες του εξωτερικού, υπό τον όρο της απόδειξης της ελληνικής ιθαγένειάς τους. - Όλοι οι φορείς (ελληνικών ή ξένων συμφερόντων) με αποδεδειγμένη δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Γιατί εμάς;


Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν όλα όσα χρειάζεται μια επιχείρηση ώστε να αποκτήσει μια επιτυχημένη online παρουσία όπως κατασκευή ιστοσελίδων, ανακατασκευή ιστοσελίδων, κατασκευή eshop και mobile applications, Google My Business, Google Ads και τεχνικές S.E.O., Social Media Marketing και Development.

Μέγιστα αποτελέσματα
Οικονομικές προτάσεις
 
 
Είσοδος πελατών