Επιδότηση κατασκευής e-shop: Η Media House στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις
29 Δεκεμβρίου 2020
Eshop με 100% επιδότηση από το ΕΣΠΑ
25 Ιανουαρίου 2021
Εμφάνιση όλων

Επιδότηση ΕΣΠΑ: Ιστοσελίδα WCAG 2.0 για ΑΜΕΑ

Στη Media House σας παρέχουμε τη δυνατότητα υλοποίησης του προτύπου προσβασιμότητας το οποίο είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες και το οποίο αποκαλείται WCAG 2.0. Με αυτόν τον τρόπο η ιστοσελίδα σας είναι φιλικά προσβάσιμη προς άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) προσφέροντας τους την δυνατότητα να δουν το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας σας.

Σε τι διαφέρουν οι ιστοσελίδες ΑμΕΑ απο τις άλλες ιστοσελίδες;

Οι ιστοσελίδες ΑΜΕΑ πληρούν όλες τις παραμέτρους που ορίζει το πρότυπο WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines) ώστε η σελίδα να είναι φιλική σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τι είναι η προσβασιμότητα;
Προσβασιμότητα σημαίνει ίση πρόσβαση από άτομα με αναπηρία. Η ιστοσελίδα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά τόσο από τα άτομα με αναπηρίες όσο και από τα άτομα χωρίς.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία ενός προσβάσιμου ιστότοπου;
Επισήμανση πληροφοριών, πλοήγηση με το πληκτρολόγιο, αντίθεση χρωμάτων, αυξομείωση μεγέθους γραμματοσειράς, φωνητικές οδηγίες, φωνητική ανάγνωση κειμένων, ιεραρχημένη δομή, προβλέψιμο περιεχόμενο, ευανάγνωστα κείμενα.

Γιατί να κάνω την ιστοσελίδα μου φιλική προς ΑΜΕΑ;
Γιατί και τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στη πληροφορία. Το internet πρέπει να είναι προσβάσιμο απο όλους και δεν θα πρέπει να αποκλείεται κανείς άνθρωπος απο το δικαίωμα της ελεύθερης περιήγησης στο διαδίκτυο.

Οι ιστοσελίδες ΑμεΑ έχουν απλό σχεδιασμό;
Όχι, η προσβασιμότητα στην ιστοσελίδα για ΑμεΑ δεν επηρεάζει την αισθητική και την καλαισθησία της.

Ποια είναι τα επίπεδα συμμόρφωσης του προτύπου WCAG 2.0;
Σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0 υπάρχουν τρία επίπεδα συμμόρφωσης στις ιστοσελίδες ΑΜΕΑ. Τα επίπεδα αυτά είναι το “Α”, το “ΑΑ” και το “ΑΑΑ”. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο, τόσο αυξάνεται ο αριθμός των κριτηρίων που πληρεί μια ιστοσελίδα.

Είναι απαραίτητη η συμμόρφωση WCAG για επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ;
Ναι, προκειμένου μια ιστοσελίδα να επιδοτηθεί απο το ΕΣΠΑ απαιτείται η συμβατότητα της ιστοσελίδας με το πρότυπο WCAG 2.0.

Ποιο είναι το κόστος για ιστοσελίδα ΑμΕΑ με πιστοποίηση WCAG 2.0;
Το κόστος μια ιστοσελίδας για άτομα με αναπηρία, προκύπτει απο το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας, αναλόγως του project, συν το κόστος των εργασιών για να είναι η σελίδα σας συμβατή με το πρότυπο WCAG.

Είσοδος πελατών